Siri Produk Penjagaan Rambut Nutri M

NUTRI M ANTI HAIR LOSS REGIMEN
Tarikh pelancaran produk ini: 7 Disember 2011


Alhamdulillah, setelah hampir setahun menunggu "kelahiran" produk kedua kami ini, dengan izin Allah kami rafakkan setinggi-tinggi kesyukuran kepadaNya kerana akhirnya Nutri M Anti Hair Loss Regimen yang terdiri daripada gandingan syampu herba harian dan gel esen khas telah berjaya dihasilkan, khususnya buat mereka yang mempunyai masalah keguguran rambut , kebotakan pramatang atau kenipisan rambut yang ketara. Berikut adalah beberapa keistimewaan produk tersebut :-

 • Mampu merawat, mengelak dan seterusnya mengatasi masalah keguguran rambut , kebotakan pramatang dan kenipisan rambut yang membimbangkan dengan cepat dan berkesan
 • Dihasilkan dengan rumusan 100% herba terpilih yang suci dan bersih seperti akar Ginseng, Chinese Knotweed, Touki Ekisu, Bunga Za'faran dan akar Halia yang kaya dengan mineral dan vitamin yang berupaya mengembalikan semula kekuatan dan keremajaan rambut serta merangsang pertumbuhan rambut baru dengan kadar paling optimum
 • Selain daripada megurangkan keguguran rambut, ia juga terbukti mampu melambatkan proses pertumbuhan uban dan mengurangkan kelemumur      
 • Gel esen pula berfungsi untuk mempercepatkan proses pertumbuhan rambut dan hanya perlu digunakan seminggu sekali sahaja
 • Ramai yang telah mencuba produk ini dan mengakui bahawa rambut mereka ternyata lebih lembut dan mudah diurus selepas menggunakan Nutri M Anti Hair Loss Regimen buat kali pertama
 • Kaedah yang ringkas, semudah rutin syampuan rambut seperti biasa dan ia boleh digunakan setiap hari atau setiap 2 hari untuk mendapatkan hasil yang terbaik, setanding hasil rawatan rambut professional
 • Rawatan boleh dilakukan hanya di rumah dan dengan harga hanya RM39 sekotak (tidak termasuk kos penghantaran bagi pembelian secara online), ia ternyata mampu dimiliki dan memberikan anda penjimatan yang hebat jika dibandingkan dengan kos yang dikeluarkan untuk rawatan di salun!

  Produk ini telah kami uji sendiri keberkesanannya terlebih sebelum membuat keputusan memasarkannya. Nutri M Anti Hair Loss Regimen telah mendapat kelulusan dari pihak Kementerian Kesihatan Malaysia dan bahan-bahan yang terdapat di dalam produk ini pula telah diluluskan oleh Biro Farmasi Kebangsaan serta disahkan bebas kimia oleh Jabatan Kimia negara. Ia juga telah dianugerahkan Sijil Halal oleh  Islamic Food Research Centre (Malaysia & Asia Region) dengan sekaligus mengesahkan kandungan produk yang halal serta bersih sifatnya dan boleh digunakan tanpa ragu-ragu, insyaAllah.

  Sejak dilancarkan pada 7 Disember lalu di laman Facebook kami, produk ini sudahpun menerima beberapa testimonial daripada beberapa pelanggan pertama yang bersetuju dengan keberkesananya.


  Jika anda mempunyai rambut yang sihat, mungkin anda boleh jadikan Nutri M Anti Hair Loss Regimen sebagai hadiah buat rakan-rakan, sudara mara atau ahli keluarga yang memerlukannya kerana harganya yang amat berpatutan dengan pembungkusan yang kelihatan cukup ekslusif dan menarik sekali.

  Berminat? Berikut adalah beberapa maklumat pembelian untuk rujukan anda :-

  Setiap kotak Nutri M Anti Hair Loss mengandungi:-

  1 unit syampu herba berkondisioner 200ml
  1 unit tiub gel esen 30g
  Informasi-informasi penting yang lain seperti tatacara penggunaan, senarai ramuan syampu, dan lain-lain juga dicetak di bahagian kotak, botol syampu dan gel esen untuk rujukan anda

  Belian minimum:-

  1 kotak bagi belian runcit
  12 kotak (1 dozen) bagi belian borong

  Harga Jualan Runcit :- 

  RM39 (Semenanjung, Sabah & Sarawak) 

  Harga Jualan Borong:-

  Sila lengkapkan borang khas ini (di bawah "kategori pertanyaan" pilih "Belian borong/runcit")
  atau
  Emailkan permintaan sebutharga anda kepada kami di nutrienterprise@yahoo.com
  atau
  Hubungi kami di 019-3117254  untuk keterangan lanjut
   
  Penghantaran:-

  dari RM6 sekotak via Poslaju / Skynet

  Jika berminat, sila lengkapkan borang tempahan digital ini dan hantarkan kepada kami untuk tindakan selanjutnya. Jika terdapat sebarang pertanyaan, cadangan atau aduan, anda boleh lengkapkan borang khas ini atau emailkan kepada kami di nutrienterprise@yahoo.com. Wakil-wakil pengedar dari seluruh negara yang berminat juga amatlah di alu-alukan untuk menghubungi kami dengan kadar segera untuk tawaran harga yang menarik dan syarat-syarat yang mudah lagi adil.

  Anda juga boleh cari kami di Facebook (facebook.com/nutrienterprise) atau hubungi kami di
  019-3117254 /  012-6281828 untuk keterangan lanjut.

  Terima kasih di atas sokongan padu anda terhadap rangkaian produk kami. Hanya Tuhan yang mampu membalasnya. Kami akan terus dan sentiasa berusaha untuk meningkatkan mutu servis dan produk kami dari semasa ke semasa, insyaAllah.

  Ikhlas,
  Team Nutri Enterprise 2011
  "Cantik & Sihat, Seiringan."
  ____________________________________________________________________________

  NUTRI M BLACK SHAMPOO
  Tarikh perasmian produk ini: 1 Februari 2011

  Alhamdulillah, berkat keizinanNya serta usaha gigih dan kesabaran kami di Nutri Enterprise, maka terciptalah produk sulung kami yang diberi nama Nutri-M Shampoo. Ia adalah syampu anti-uban yang dihasilkan menggunakan 100% herba tradisional yang berupaya mengembalikan semula kekuatan rambut hingga ke akar, menjadikan ia lebih sihat bersinar dan yang paling utama - menghilangkan uban dan mengembalikan kehitaman rambut anda hanya dengan cucian pertama!

  Antara herba-herba penting yang terkandung di dalam Nutri - M Shampoo. Dari kiri : Herba Yetbadetajo, Kayu Brazil & Bilberry Laut

  Inilah kehebatan ciptaan Tuhan yang terdapat di dalam rumusan herba Nutri-M Shampoo ini. Antara herba-herba tradisional yang digunakan dalam penghasilan produk ini adalah seperti buah Billberry laut (Vaccinnium bracteatum), Kayu Brazil (Caesalpinia echinata) dan herba Yetbadetajo (Eclipta Prostata) yang mempunyai banyak kandungan nutrisi dan antibakteria yang sangat baik untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan rambut. Herba-herba ini juga sebenarnya telah digunakan sejak sekian lama oleh sebilangan nenek moyang kita untuk mengurang atau menghilangkan uban di kepala, di samping memastikan supaya rambut sentiasa sihat dan kuat.

  Penerangan serba sedikit tentang kandungan herba yang terdapat di dalam Nutri-M  Shampoo

  Bahan-bahan yang terdapat di dalam produk ini telah diluluskan oleh Biro Farmasi Kebangsaan dan disahkan bebas kimia oleh Jabatan Kimia negara. Ia juga telah dianugerahkan Sijil Halal oleh  Islamic Food Research Centre (Malaysia & Asia Region) . Oleh itu, anda semua terutamanya pengguna-pengguna Muslim tidak perlu risau tentang syampu in kerana kandungannya 100% herba, maka ia halal serta bersih sifatnya dan boleh digunakan tanpa ragu-ragu, insyaAllah.

  Jika anda tertanya-tanya, "Adakah syampu ini pewarna rambut seperti yang ada di pasaran hari ini?"
  Jawapannya tidak. Produk ini bukan pewarna rambut seperti yang ada di dalam pasaran semasa, kerana fungsi rumusan herba di dalam syampu ini adalah untuk menambahkan nutrien dan memulihkan kembali pigmen hitam semulajadi yang ada di dalam rambut, BUKAN mewarnanya dari luar sahaja. Pewarna rambut biasa hanya berupaya menutupi uban atau warna rambut asal anda dari luar sahaja dan kesannya hanyalah sementara. Kita juga tahu bahawa pewarna rambut mengandungi banyak bahan kimia yang cenderung merosakkan rambut anda!

  Pilihan di tangan anda. Pilihan yang terbaik ada di sini :) Ada yang sudah mencubanya dan ternyata sangat berpuas hati dengan Nutri-M Shampoo ini. Antara testimonial yang telah kami terima setakat ini adalah:

  Testimoni daripada Acik Best pada 5 Februari 2012 yang sangat berpuas hati dengan hasil yang didapati selepas menggunakan syampu Nutri M sejak Mac 2011, alhamdulillah.Terima kasih :)

  Testimoni daripada Pak Nal pada 18 Ogos 2011 yang sangat berpuas hati dengan hasil yang didapati selepas penggunaan pertama kali syampu Nutri M, alhamdulillah.Terima kasih, Encik :)


  Testimoni daripada Pn Puteri pada 10 Jun 2011 selepas penggunaan pertama kali Nutri-M Syampoo, di laman FB kami. Terima kasih, Puan :) Mudah-mudahan dengan niat yang baik & hasil syampu yang berkesan dengan sempurna, suami Puan akan bertambah sayang, insyaAllah.
  Testimoni daripada En. Fadhil dari Semenyih yang dikirim secara peribadi kepada Nutri Ent. pada 17 April 2011.Terima kasih, Encik :)

  Testimoni daripada En Ahmad Faizal, wakil pengedar kami dari P. Pinang pada 11 April 2011 tentang kehebatan Nutri-M Syampoo, di laman FB kami. Terima kasih En Faizal:)

  Testimoni daripada El Widad pada 4 April 2011 selepas menggunakan Nutri-M Syampoo beberapa kali, di laman FB kami. Terima kasih, Puan :)

  Testimoni daripada Pn. Azizah dari Segamat yang dikirim secara peribadi kepada Nutri Ent. pada 10 April 2011.Terima kasih, Puan :)

  Testimoni daripada Pn Yin Hasni pada 26 Mac 2011 selepas penggunaan pertama kali Nutri-M Syampoo, di laman FB kami. Terima kasih, Puan :)

  Testimoni daripada El Widad pada 3 April 2011 selepas penggunaan pertama kali Nutri-M Syampoo, di laman FB kami. Terima kasih, Puan :)

  Testimoni daripada Pn. Suhaida pada 1 April 2011 selepas penggunaan pertama kali Nutri-M Syampoo, di laman FB kami . Terima kasih, Puan :)

  Testimoni daripada En. Khairul Ashraf pada 30 Mac 2011 selepas penggunaan pertama kali Nutri-M Syampoo, di laman FB kami. Terima kasih, Encik :)

  Testimoni daripada Pn. Noor Azrin selepas menggunakan Nutri-M Syampoo beberapa kali bertarikh 29 Mac 2011, di laman FB kami. Terima kasih kerana menjadi pengguna setia produk kami :)

  Testimoni daripada Pn. Nik Afifah yang dikirim secara peribadi kepada Nutri Ent. pada 20 Februari 2011.Terima kasih, Puan :)

  Testimoni daripada Pn. Noor Azrin pada 14 Februari 2011, 10.30pm di laman FB kami. Terima kasih, cik :)

  Testimoni daripada Cik Normie Fadly pada 10 Februari 2011, 9.37pm di laman FB kami. Terima kasih, cik :)

  Testimoni daripada Pn. Halimahtun Hashim yang dikirim secara peribadi kepada Nutri Ent. pada 09 Februari 2011.Terima kasih, Puan :)

  Testimoni daripada Pn. Watie Hasnan pada 30 Januari 2011, 11.44pm di laman FB kami. Terima kasih, Puan :)


  Setiap kotak Nutri-M Shampoo mengandungi:-

  4 sachet syampu berkondisioner (20g per sachet)
  Sepasang sarung tangan getah
  Informasi-informasi penting yang lain seperti tatacara penggunaan, senarai ramuan syampu, dan lain-lain juga dicetak di bahagian kotak dan sachet syampu untuk rujukan anda

  Belian minimum:-

  1 kotak bagi belian runcit
  12 kotak (1 dozen) bagi belian borong

  Harga Jualan Runcit :- 

  RM55 (Semenanjung)
  RM55 (Sabah & Sarawak) 

  Harga Jualan Borong:-

  Sila lengkapkan borang khas ini (di bawah "kategori pertanyaan" pilih "Belian borong/runcit")
  atau
  Emailkan permintaan sebutharga anda kepada kami di nutrienterprise@yahoo.com
  atau
  Hubungi kami di 019-3117254 / 012-6281828 untuk keterangan lanjut
   
  Penghantaran:-

  RM5 sekotak  (Semenanjung Malaysia)
  RM8 sekotak (Sabah/Sarawak/Singapura/Brunei)

  Jika berminat, sila lengkapkan borang tempahan digital ini dan hantarkan kepada kami untuk tindakan selanjutnya. Jika terdapat sebarang pertanyaan, cadangan atau aduan, anda boleh lengkapkan borang khas ini atau emailkan kepada kami di nutrienterprise@yahoo.com. Wakil-wakil pengedar dari seluruh negara yang berminat juga amatlah di alu-alukan untuk menghubungi kami dengan kadar segera untuk tawaran harga yang menarik dan syarat-syarat yang mudah lagi adil.

  Anda juga boleh cari kami di Facebook (facebook.com/nutrienterprise) atau hubungi kami di
  019-3117254 /  012-6281828 untuk keterangan lanjut.

  Terima kasih di atas sokongan padu anda terhadap produk kami. Hanya Tuhan yang mampu membalasnya. Kami akan terus dan sentiasa berusaha untuk meningkatkan mutu servis dan produk kami dari semasa ke semasa, insyaAllah.

  Ikhlas,
  Team Nutri Enterprise 2011
  "Cantik & Sihat, Seiringan."